fbpx
Сьогодні
20:42 26 Лис 2020

У Авакова розповіли про нові інструменти боротьби з домашнім насильством

Різкого зростання звернень у поліцію з повідомленнями про домашнє насильство не зафіксовано.

Про це заявила заступниця міністра МВС Арсена Авакова Катерина Павліченко в спецефірі "Зупинити насилля" на тему домашнього насильства на каналі "Україна 24".

"Під час пандемії ця проблема охопила весь світ, ми не є виключенням, і карантин дійсно оголив проблеми, які й так існували стосовно домашнього насильства. Якщо порівнювати статистику звернень, які фіксує Національна поліція, з минулим роком, то ми маємо збільшення кількості викликів та заяв. Але разом з тим в умовах карантину, ми постійно порівнюємо статистику, і дуже різкого зростання під час повного локдауну не бачили. той приріст, який є, ми пов'язуємо з тим, що зараз дуже злагоджено працюють підрозділи, йде навчання поліцейських і так далі", — сказала вона.

Також Павліченко розповіла про заборонний припис, який може бути застосований до агресора.

"Коли в нас набрав чинності спеціалізований закон, він дав правоохоронцям нові механізми. Припис — це досить новий інструмент і досить ефективний. Але потрібно говорити, що це не єдиний припис, є ще обмежувальний. Терміновий припис виносять поліцейські – він може бути до 10 діб, обмежувальний виносить виключно суд – він триває від 1 до 6 місяців, і може бути продовжений до року. Якщо за невиконання термінового припису настає адміністративна відповідальність, то за обмежувальний — вже кримінальна. Ведеться також превентивна робота", — розповіла вона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: