fbpx
Сьогодні
Фото 21:06 25 Лис 2020

Проти насильства: будівлі по всій Україні підсвітили помаранчевим

25 листопада багато міст України та світу підсвітили помаранчевим кольором різні об'єкти.

Акція має на меті символічно почати відлік всесвітньої кампанії "16 Днів активізму проти насильства в Україні".

Помаранчевий колір символізує боротьбу з насильством.

Кампанія "16 Днів Активізму проти насильства в Україні" починається 25 листопада – у Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок, – і триває до Міжнародного дня прав людини, 10 грудня, для привернення уваги до проблеми насильства щодо жінок щороку у світі. Такі часові рамки були обрані, щоб наголосити, що насильство є кричущим порушенням прав людини.

Краматорськ Донецької області приєднався до міжнародної акції.

"На жаль, прояви насильства – не рідкість у сучасному світі. За статистикою, за 9 місяців поточного року у Донецькій області зафіксовано 6150 звернень щодо домашнього насильства. Обов'язок кожного з нас і держави в цілому цьому зарадити та забезпечити захист прав кожної людини. Донеччина сьогодні зробила ще один крок до цього – в області було відкрито черговий центр для тимчасового перебування жертв домашнього насильства та дискримінації за ознаками статі. Це вже третій подібний об'єкт, і роботи з захисту постраждалих будемо продовжувати. Дякую усім, хто нам у цьому допомагає", – розповів очільник Донецької ОДА Павло Кириленко.

У Вінниці підсвітили помаранчевим кольором будівлі ОДА та Нацполіції.

Приєдналися також до акції Тернопільська, Львівська та Полтавська ОДА.

Тернопіль / Фото: soroka.ternopil.ua

Львів / Фото: loda.gov.ua

Полтава / Фото: adm-pl.gov.ua

Чернігів розпочав інформкампанію "16 днів проти насильства". Тут теж помаранчевим кольором підсвітили будівлю облдержадміністрації. А в небо відпустили кульки такого ж кольору.

Помаранчевий обраний кольором глобальної кампанії "Orange the World: 16 днів активізму проти гендерного насильства", що започаткована ООН у 1991 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: