fbpx
Сьогодні
22:47 19 Лис 2020

Байден відновить дозвіл брати домашніх улюбленців до Білого дому. До Трампа ця традиція не переривалась понад 100 років

Обраний президент США Джо Байден планує переїхати до Білого дому разом із двома своїми собаками. Таким чином він відновить традицію перебування домашніх улюбленців біля американського президента.

Про це пише The New York Times.

Дональд Трамп став першим президентом США за понад 100 років, у якого не було домашнього улюбленця у Білому домі. Цій традиції слідували багато американських президентів, і Байден планує її відновити.

Наразі у подружжя Байденів проживають дві німецькі вівчарки — Чемп та Мейджор. Останнього у 2018 році вони взяли із притулку у штаті Делавер.

Мейджор — перша тварина, яка потрапить в Білий дім, будучи взятим з притулку.

Також це перша собака-рятувальник, яка зможе прогулятися галявинами президентської адміністрації.

Some Americans celebrate #NationalCatDay, some celebrate #NationalDogDay — President Trump celebrates neither. It says a lot.It's time we put a pet back in the White House.

Posted by Joe Biden on Tuesday, October 29, 2019

Під час передвиборної кампанії Джо Байден часто акцентував увагу на своїй любові до тварин і навіть використовував гасла «Давайте повернемо собак в Білий дім» і «Собачники за Байдена».

Сам Трамп пояснював, що не має домашнього улюбленця через брак часу.

«Чесно кажучи, я був би не проти, але у мене немає часу. Як би я виглядав, гуляючи з собакою на галявині Білого дому?», — казав він на одному із мітингів у 2019 році.

Іванка Трамп розповідала журналістам, що президент не любить собак, як і вони його.

Експерти зазначають, що домашні тварини пом'якшують образ лідера держави та підвищують його популярність. Водночас домашні улюбленці створюють в Білому домі сімейну, «живу» атмосферу.

За свого президенства більшість лідерів США приводили до Білого дому тварин: Барак Обама та Джордж Буш тримали собак, а Білл Клінтон ㅡ кота. 

Більшість президентів США зазвичай мали собак, однак бували і екзотичні випадки. Наприклад, у Теодора Рузвельта були також півні, змії, морські свинки та коні. А Калвіну Куліджу свого часу подарували єнота для обіду на честь Дня подяки, але він помилував його і залишив жити у Білому домі.

«У американців завжди були домашні тварини, тому і в Білому домі завжди були домашні тварини», — зазначила авторка книги «Домашні улюбленці у Білому домі» Дженніфер Пікенс.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: