fbpx
Сьогодні
17:42 17 Лис 2020

Сьогодні День народження COVID-19: з чого починався вірус, який змінив світ

Фото Getty Images

Згідно з повідомленнями ЗМІ про неопубліковані дані китайського уряду, перший випадок, зараження на Covid-19, було зафіксовано 17 листопада.

Про це пише The Guardian, посилаючись на South China Morning Post.

Йдеться про те, що китайська влада виявила щонайменше 266 осіб, які заразилися вірусом минулого року і потрапили під медичне спостереження, і найраніший випадок був 17 листопада – за кілька тижнів до того, як влада оголосила про появу нового вірусу.

Китайський уряд зазнав широкої критики через спроби прикрити спалах у перші тижні, включаючи репресії проти лікарів, які намагалися попередити колег про новий вірус.

Наразі припускається, що 55-річний житель провінції Хубей міг стати першою людиною, яка заразилася на COVID-19. У доповіді говориться, що протягом приблизно одного місяця після цієї дати щодня надходило від одного до п'яти нових випадків, і до 20 грудня було зареєстровано 60 підтверджених випадків.

Наразі в офіційних заявах китайського уряду Всесвітньої організації охорони здоров 'я повідомлялося, що перший підтверджений випадок був діагностований 8 грудня. Лікарям, які намагалися підняти тривогу з колегами з приводу нового захворювання наприкінці грудня, оголосили догану. Влада публічно визнала факт передачі інфекції від людини до людини лише 21 січня.

Джонатан Майєр, почесний професор кафедри епідеміології Вашингтонського університету, сказав, що "цілком можливо", що випадки захворювання були вже в середині листопада.

Він сказав, що є три можливості: що випадки не були виявлені в той час, що вони були виявлені, але не визнані як нове захворювання, або вони були виявлені і визнані, але звітність була придушена.

У мене немає можливості дізнатися, яка з цих можливостей насправді сталася, – сказав Майєр.

Надалі джерела вірусу стали частиною американо-китайського дипломатичного конфлікту, що підігрівається американськими чиновниками, які називають хворобу "китайським коронавірусом" або "вірусом Ухань".

Широко визнається, в тому числі і головою китайського Центру з контролю і профілактики захворювань, що вірус виник у Хубеї. Однак в останні тижні китайські чиновники почали припускати або відверто стверджувати, що вірус виник не в Китаї, а, можливо, в США.

У четвер представник зовнішньополітичного відомства Чжао Ліцзянь припустив без доказів, що армія США, можливо, ввезла його в Китай.

"Епідемії завжди ставали політичними", – сказав Майєр.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: