fbpx
Сьогодні
Фото 19:30 16 Лис 2020

На Азові стався мор риби

Фото: darg.gov.ua

У Молочному лимані на Азові масово загинула риба.

Про це повідомляє Держрибагентство.

"16 листопада 2020 року під час рейду працівниками Азовського рибоохоронного патруля у Молочному лимані, поблизу смт Кирилівка Якимівського району Запорізької області, зафіксовано масову загибель водних біоресурсів. Під час обстеження 64 метрів ділянки водойми та її прибережної захисної смуги на одному квадратному метрі виявлено від 300 до 500 екз. загиблої азовської хамси", – йдеться у повідомленні.

Про факт загибелі риби для встановлення причин її мору проінформовано працівників Приазовського національного природного парку та Кирилівської селищної ради.

Держрибагентство закликає громадян повідомляти про всі виявлені факти загибелі водних біоресурсів на всеукраїнську безкоштовну «гарячу лінію» відомства: 0 (800) 50-52-50.

У Молочному лимані зафіксовано масову загибель риби

Фото: darg.gov.ua

Восени 2017 року у Молочному лимані також стався замор риби, нагадує ВВС Україна.

Тоді, за даними інспекторів, це відбулося через те, що водообмін між Азовським морем і лиманом не функціонував. Його русло занесло піском.

Працівники Приазовського природного парку, військові та рятувальники чистили канал і спорудили дамбу, яка надала можливість підняти рівень води в каналі для виходу риби в Азовське море.

Замор виявив рибоохоронний патруль поблизу курортного селища Кирилівка Запорізької області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: