fbpx
Сьогодні
10:07 14 Лис 2020

Петиція проти карантину вихідного дня набрала понад 27 тисяч голосів за 5 днів

Петиція до президента України щодо скасування карантину вихідного дня набрала понад 25 тисяч голосів. Тепер її має розглянути Зеленський.

Петиція була опублікована на сайті президента України.

Як зазначається в тексті петиції, громадськість, представники бізнесу та експерти ринку вимагають не вводити в дію карантин вихідного дня, а в разі його введення скасувати.

Із посиланням на конституційні норми у петиції вимагається також:

  • скасувати в Києві та інших містах, центрах України заборону на здійснення підприємницької діяльності як в цілому так і з обмеженням часу;
  • при прийнятті законодавчих та нормативних актів суворо дотримуватись Конституційних гарантій на підприємницьку діяльність, працю, соціальний захист та гарантій на відшкодування за рахунок держави чи органів місцевого самоврядування матеріальної та моральної шкоди, завданої незаконними рішеннями, діями чи бездіяльністю органів державної влади;
  • проводити консультації з громадськістю та представниками бізнесу кожного разу та з усіх питань щодо формування та реалізації державної політики щодо встановлення карантину та запровадження протиепідемічних заходів, врахування органами виконавчої влади у своїй роботі пропозицій громадськості та бізнесу для розв'язання суспільно значущих проблем.

Наразі петицію має розглянути Володимир Зеленський.

Нагадаємо, Кабінет міністрів прийняв рішення про посилення карантину в Україні.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: