fbpx
Сьогодні
09:25 13 Лис 2020

У "СН" заявили, що повний локдаун можливий, коли запрацює протокол медичного сортування

English version here

Повний локдаун можливий, коли запрацює протокол медичного сортування, який передбачає надання меддопомогу пацієнту, у якого більше шансів на одужання.

Про це в ефірі програми "Право на владу" сказав голова Комітету ВР з питань здоров'я нації, медичної допомоги страхування Михайло Радуцький ("СН").

"Повний локлаун можливий, коли не дай Боже, запрацює протокол сортування. Протокол сортування — це локдаун системи охорони здоров'я і це автоматом локдаун країни, коли лікар має обирати кого рятувати, кого ні", – сказав Радуцький.

Він додав, що локдану, який уряд оголосив навесні, було введно через те, що система охорони здоров'я не витримувала навантаження.

У той же Радуцький наголосив, що карантин вихідного дня дає можливість відтермінувати пікове навантаження на систему охорони здоров'я.

"Що стосується карантину вихідного дня, мета уряду не розірвати ланцюг (захворюваності — ред.), розірвати ланцюг може тільки повний локдаун, але карантин вихідного дня може зменшити кількість захворілих, "перезавантажити" ліжка і все інше", – сказав Радуцький, додавши, що зараз проблема не стільки в ліжках, а в нестачі лікарів і медичних працівників, які теж хворіють на коронавірус.

На думку Радуцького, немає впевненості , що карантин вихідного дня дасть позитивний результат, тому він і введений тільки на два тижні , до 30 листопада. Натомість за його словами, потрібно було продумати компенсації малому бізнесу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: