fbpx
Сьогодні
17:19 11 Лис 2020

У Порошенка заявили про корупційні ризики в закупках Міноборони

Народний депутат фракції "Європейська Солідарність" Олексій Гончаренко звернувся до СБУ, Генпрокуратури та Міноборони через корупційні ризики.

Про це він повідомив у соцмережі та виклав відповідний документ.

"Написав звернення до СБУ, Генпрокуратури та Міноборони з приводу закупівлі у Чехії вживаних гармат-гаубиць «Дана», що містить корупційні ризики

Мені стало відомо, що Міноборони має намір закупити вживані, відремонтовані та «модернізовані» 152-мм самохідні гармати-гаубиці vz.77 «Дана» (були розроблені в 70-х роках в колишній Чехословаччині). Постачальником таких виробів може стати компанія Excalibur Army з Чехії, з якою «Укрспецекспорт» вже уклав контракт на суму більше 40 млн. доларів США", – пише нардеп.

Гончаренко зазначає, що така закупівля має значні корупційні ризики через відсутність інформації про обсяг модернізації, відсутність конкурентних процедур під час відбору виконавця та загальні обставини виникнення цієї пропозиції.

"Замовник, власне Міноборони, позбавлені можливостей дослідити структуру та принципи формування собівартості. Така техніка може бути морально і фізично застарілою. Окрім того, Excalibur Army має неоднозначну репутацію, пов'язану з корупцією. Вимагаю провести необхідні перевірки та терміново вжити заходи", – пише він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: