fbpx
Сьогодні
16:10 10 Лис 2020

Ткаченко: карантин вихідного дня може залишити сотні тисяч людей без роботи

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що запровадження карантину вихідного дня в Україні позбавить заклади культури серйозних доходів і залишить без роботи сотні тисяч людей.

Таку думку він висловив під час етеру на телеканалі Україна 24.

"В цілому я його підтримую, питання полягає в тому, чи підтримую я щодо установ культури. Для цього є важливі аргументи, це не тільки стосується питання, що це позбавляє установи культури серйозних доходів і залишає сотні тисяч людей без роботи, це і те, що установи культури найбільш безпечні для відвідування протягом карантину", – зазначив міністр.

За словами Ткаченка, під час карантину "людям потрібно виходити за межі своїх осель і потрапляти в ті місця, де вони можуть відпочити, отримати насолоду від перебування в культурних установах".

"Ми не в тій ситуації, в якій перебуває більшість країн Європи, у нас немає можливості компенсувати збитки установами культури. Тому вибірковий підхід до локдауну вихідного дня був би своєчасний", – підкреслив глава Мінкульту.

Ткаченко зазначив, що в закладах культури є режим вентиляції.

"Розсаджування на 50%, тобто половина залу може бути зайнята через 1-2 місця. Сьогодні і на 50% не заповнюється, 20-30% заповнюваність. Це хоч і маленька, але суттєва частина того, що заклади культури можуть витрачати на своє утримання. Якщо їх позбавити і цієї можливості, ми будемо мати справу з масовим банкрутством. Йдеться про виживання", – заявив він.

Нагадаємо, ще раніше Ткаченко у Фейсбуці заявив, що карантин вихідного дня може призвести до фінансових втрат у бюджеті України.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: