fbpx
Сьогодні
16:08 08 Лис 2020

Штрафи за відсутність маски: у Кабміні розповіли про нові правила

Фото Freepik

В Україні вводяться штрафи за відсутність маски в громадських місцях. Сенс нових штрафів пояснив міністр юстиції Денис Малюська.

Про це пише "Україна 24".

"За порушення будь-яких правил щодо карантину зараз існує єдиний штраф — від 17 до 34 тис. гривень. Застосовувати такий величезний штраф за неносіння маски в громадських приміщеннях було несправедливо. Мало у кого є достатньо грошей, щоб заплатити такий штраф. Крім того, процедура застосування штрафу була тривалою, потрібно було рішення суду", — сказав він.

Малюська розповів, як працюватимуть нововведені штрафи.

"Ситуація кардинально зміниться після того, як набере чинності закон, який Рада ухвалила в п'ятницю. Ним вводиться окремий штраф за неносіння маски в громадських приміщеннях і громадському транспорті. Такий штраф становитиме від 170 до 255 грн, причому застосування такого штрафу буде швидким, оскільки його накладатимуть поліцейські або представники Держпродспоживслужби відразу на місці, коли помітять громадянина без маски. Штрафи не застосовуються до неповнолітніх і до тих, хто не носить маску на вулиці", — сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: