fbpx
Сьогодні
23:55 02 Лис 2020

Крім ділянки в окупованому Криму. "Схеми" показали елітну нерухомість родини голови КСУ Тупицького

Фото radiosvoboda.org

Сім'я голови Конституційного суду Олександра Тупицького, крім ділянки в окупованому Криму, володіє декількома об'єктами елітного майна

Про це повідомляють Схеми: корупція в деталях.

За даними журналістів, у власності родини Тупицького є чотирикімнатна квартира в ЖК Новопечерські липки в столиці та великий особняк з басейном під Києвом. Цими об'єктами нерухомого майна користується сам Тупицький, але вони записані на матір й тещу судді.

Схеми заявили, що після того, як у травні 2013 року Тупицький був переведений до Києва і призначений суддею Конституційного суду, у вересні того ж року його сім'я купила чотирикімнатну квартиру площею 216,5 квадратних метрів у житловому комплексі бізнес-класу Новопечерські липки в Києві. Потім сім'я Тупицького докупила там ще два машиномісця.

Середня вартість квадратного метра в цьому ЖК станом на 2013 рік становила $2900, тобто квартира такої площі коштувала там понад 600 тисяч доларів.

показали елітну нерухомість родини голови КСУ Тупицького

Фото radiosvoboda.org

Журналісти заявили, що за даними виписки з Держреєстру речових прав на нерухоме майно нерухомість записали на матір судді Галину Тупицьку.

За даними Схем, на момент придбання дорогої нерухомості в Новопечерських липках Галині Тупицький було 73 роки, і вона була вже на пенсії. З 2019 Тупицький почав декларувати, що сам живе в цих апартаментах, записаних на матір.

Схеми заявили, що у сім'ї голови Конституційного суду є маєток з басейном в Василькові біля Києва. Будинок площею 211,4 квадратних метрів й земельні ділянки загальною площею понад 23 сотки були придбані в серпні 2018 року і оформлені на тещу Тупицького – Ларису Колпаченко. Сам суддя оформив на себе тільки 7,5 сотки землі у Василькові, які і вніс у декларацію.

За даними журналістів, протягом тривалого часу теща Тупицького – Лариса Колпаченко працювала в аптеці в Донецьку.

Схеми повідомили, що якщо подивитися на територію зверху, то видно що між земельною ділянкою Тупицького та ділянками, оформленими на його тещу, немає паркану, і це одна загальна територія – на якій стоїть великий маєток і кілька додаткових споруд. Крім того, там розташований басейн і невеликий ставок.

За інформацією джерел журналістів, цим маєтком регулярно користується і сам Тупицький.

показали елітну нерухомість родини голови КСУ Тупицького

Фото radiosvoboda.org

показали елітну нерухомість родини голови КСУ Тупицького

Фото radiosvoboda.org

Схеми заявили, що в неділю, 1 листопада, побачили у дворі припарковану BMW X6 білого кольору. Саме таке авто має дружина Тупицького – Ольга Тупицька, згідно з декларацією судді.

Також біля будинку журналісти побачили чорну Toyota Camry. Такі авто на балансі Конституційного суду. Однак дізнатися, чи має саме це авто відношення до суду, не вдалося – на Toyota Camry виявилися так звані «номера прикриття» – в базі автотранспортних засобів МВС ці номери закріплені за іншим автомобілем (Mitsubishi Lancer).

показали елітну нерухомість родини голови КСУ Тупицького

Фото radiosvoboda.org

Журналісти звернулися до голови КСУ з проханням надати коментар щодо його майна. У пресслужбі КСУ заявили, що «всі відомості про майно, яке є у володінні та користуванні голови КСУ Олександра Тупицького, містяться у його щорічній декларації».

Раніше журналісти з'ясували, що голова Конституційного суду Олександр Тупицький в 2018 році став власником земельної ділянки в Криму, але не відобразив інформацію про це в своїй щорічній декларації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: