fbpx
Сьогодні
09:24 30 Жов 2020

НАЗК відновило доступ до електронних декларацій

На виконання рішення уряду Національне агентство з питань запобігання корупції знову відкрило доступ до Єдиного державного реєстру декларацій.

Про це йдеться на сайті НАЗК.

У НАЗК зазначають, що Кабінет Міністрів на позачерговому засіданні, ініційованому Президентом, прийняв розпорядження, яке зобов'язало Нацагентство забезпечити відкритий цілодобовий доступ до публічної частини Єдиного державного реєстру декларацій.

«На виконання Розпорядження НАЗК поновило публічний доступ до Реєстру за посиланням public.nazk.gov.ua», – ідеться у повідомленні.

Указується, що прийняте рішення дозволить НАЗК проводити спеціальні перевірки та розблокує призначення керівників в органи влади та місцевого самоврядування.

«Це перший крок до відновлення ефективної системи запобігання корупції в Україні. Це важливий сигнал від Президента та уряду, що попри намагання Конституційного Суду узурпувати владу в країні, антикорупційна система не має бути зруйнована на догоду ворогам України», – зазначив голова НАЗК Олександр Новіков.

28 жовтня НАЗК на виконання рішення Конституційного Суду України закрило доступ до Реєстру декларацій. в Агентстві заявили, що судді КС ухвалили це рішення у власних інтересах, оскільки відомство виявило у кількох із них ознаки декларування недостовірної інформації.

29 жовтня Володимир Зеленський оголосив про скликання термінового закритого засідання РНБО для визначення заходів невідкладної належної реакції держави на нові загрози та виклики національній безпеці й обороні країни.

Нагадаємо, що 27 жовтня Конституційний суд скасував ст. 366−1 КК України про кримінальну відповідальність за внесення недостовірних даних в декларацію, а також визнав неконституційними повноваження НАЗК щодо контролю і перевірки декларацій, цілодобовий доступ до реєстру декларацій і моніторинг способу життя.

Своєю чергою, Конституційний суд заявив про "постійний тиск" з боку антикорупційних органів.

Також нагадаємо, що ДБР викликало главу Конституційного суду Олександра Тупицького на допит на 2 листопада.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: