fbpx
Сьогодні
19:34 20 Жов 2020

Клімкін пояснив, яким має бути формат переговорів з Росією

Віцепрем'єр-міністр Олексій Резніков заявив, що Україні не варто чекати дива від Мінського формату. Які платформи можуть бути ефективними, розповів ексміністр закордонних справ Павло Клімкін.

Про це пише "Україна 24".

"Мінськ — це тільки майданчик. І там може відбуватися тільки те, що вирішено й погоджено політично. У нас є Нормандський формат, у нас завжди були окремі переговори з США, і я дуже сподіваюся, що після американських виборів з'явиться нова динаміка. Певні ознаки цього є.

Є, звичайно, варіант, коли буде розігруватися гра "добрий поліцейський — поганий поліцейський". А є гра, де все буде координуватися в плані спільних зусиль й оновлення цього формату. Є ще деякі креативні варіанти, про які я б поки не говорив. Потрібно почекати кілька місяців", — сказав він.

Клімкін відповів на запитання, чи не є одним з цих варіантів "Кримська платформа".

"На сьогодні російський режим не хоче навіть розмовляти. Тому, скільки б ми не говорили про платформи — це буде ефективно, тільки якщо будемо обговорювати посилення тиску на Росію і практичні речі. Це за визначенням означає, що це буде без Росії. Тобто те, що відбувається там активно й неформально, може отримати якусь назву, але сенс від цього не зміниться", — сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: