fbpx
Сьогодні
17:14 17 Жов 2020

У КВУ заявили про активізацію чорного піару

Фото: facebook.com/cvu.ngo

За тиждень до виборів спостерігачі Комітету виборців (КВУ) повідомляють про активізацію використання технологій чорного ПР.

Про це пише пресслужба КВУ.

У Харкові масово поширюються друковані матеріали у вигляді спецвипуску газети із заголовком: «Блондинка с газовым шлейфом. Юлия Светличная и «сланцевый газ» – как Харьковскую область собираются превратить в безводную пустыню».

Юлія Світлична – народний депутат України, перший номер політичної партії «Блок Світличної разом» на виборах у Харківську міську раду.

У КВУ заявили про активізацію чорного піару

Фото: facebook.com/cvu.ngo

На Львівщині дії із ознаками чорного ПР здійснювалися проти міського голови Львова А. Садового. 15 жовтня вулицями Львова їздили два мікроавтобуси Renault Trafic із манекенами, на яких були фото міського голови Андрія Садового. На даху мікроавтобусів були телевізори та колонки, з яких голос організатора акції розповідав львів'янам про те, що А. Садового треба посадити у в'язницю.

Окрім того, на даху транспортних засобів був одягнений у смугасту робу манекен із фотографією чинного мера Львова на обличчі, а також стояли металеві ґрати. Крім того, на задніх дверцятах авто був напис «Садовий в мер».

У КВУ заявили про активізацію чорного піару

Фото: facebook.com/cvu.ngo

У Житомирі правоохоронні органи розшукували осіб, які замовили політичну рекламу із висміюванням слоганів політичної партії «Слуга Народу».

У Рівному поширювали провокаційну агітацію щодо партії «За майбутнє». Після поширення листівок з текстом: «Юрій Вознюк за майбутнє Коломойського» почали розміщувати трафаретні розписи фарбою з написом «за майбутнє» і зображенням, схожим на фото Ігоря Коломойського. Кандидат на посаду міського голови Рівного від партії «За майбутнє» Юрій Вознюк звернувся у поліцію.

Відповідно до ч. 5 ст. 57 Виборчого кодексу України «забороняється поширення завідомо неправдивих відомостей про кандидата, партію (організацію партії) – суб'єктів виборчого процесу». Згідно із ч. 13 ст. 57 «забороняється виготовлення та поширення друкованих передвиборчих агітаційних матеріалів, що не містять відомостей про підприємство, яке здійснило друк, тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, та замовника таких матеріалів».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: