fbpx
Сьогодні
15:01 16 Жов 2020

Шмигаль доручив главам ОДА забезпечити виборчі дільниці засобами захисту

фото: Урядовий портал

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль спільно з секретарем РНБО Олексієм Даніловим провели нараду з керівниками областей щодо ситуації з поширенням COVID-19 в Україні.

На нараді Шмигаль повідомив, що гроші на забезпечення виборчих дільниць засобами індивідуального захисту були перераховані до місцевих бюджетів.

"Доручаю головам ОДА взяти під особистий контроль цей процес, оскільки у ЦВК є застереження про можливі недобросовісні дії представників влади на місцях. До понеділка прошу все зробити, щоб ділянки були забезпечені всім необхідним і вибори відбулися в безпечних умовах", – сказа прем'єр.

Крім того, Шмигаль дав доручення міністру охорони здоров'я Максиму Степанову в найкоротші терміни вирішити питання з довідками для забезпечення голосування хворих на COVID-19, що перебувають на лікуванні вдома, а також доручив відповідальним особам поінформувати голів ОДА про порядок проведення голосування в інфекційних лікарнях.

Також прем'єр обговорив ситуацію в областях із завантаженістю ліжок та забезпеченням їх киснем.

«Сьогодні Міністерство фінансів підписало довідку про розподіл 572 млн грн для підведення кисню до ліжкомісць. Державне казначейство сьогодні перерахує кошти в області. Тому голів обласних держадміністрацій прошу, як було доручено, до кінця місяця чітко виконати це завдання».

За підсумками наради Шмигаль доручив Степанову до 21 жовтня також розв'язати питання щодо сертифікації українських виробників медичного кисню.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: