fbpx
Сьогодні
14:07 14 Жов 2020

Разумков пояснив, що коштів на опитування в день виборів не виділяли, а ЦВК не може його проводити

Додаткових коштів для проведення в день місцевих виборів опитування, ініційованого Володимиром Зеленським, не передбачено.

Про це сказав голова Верховної Ради Дмитро Разумков журналістам.

"Станом на сьогодні, наскільки я пам'ятаю… додаткових коштів для проведення якихось опитувань, не передбачено… Законів не було ухвалено, які дозволяли б проводити це саме Центральній виборчій комісії. Проводити їх на виборчих дільницях, зі свого минулого я пам'ятаю, також навряд чи буде можливо. Це може відбуватися за межами виборчої дільниці".

Разумков наголосив, що державний бюджет України й ухвалені зміни до нього не передбачають коштів на проведення опитування.

"Якщо ми говоримо про кошти державного бюджету та зміни до держбюджету, такі питання не виносилися. Станом на сьогодні ініціатив, які були б зареєстровані як зміни до головного бюджету немає, тому я думаю, що це будуть якісь інші шляхи вирішення питань для його фінансування. Які? На жаль, я відповісти не можу", – сказав спікер парламенту.

На його думку не йдеться про так звані "репетиції" референдуму.

"Це не може бути репетицією, тому що референдум це чітко визначений законом захід. Станом на сьогодні у нас є закон про народовладдя, який в подальшому і буде визначати, згідно яких норм законодавства будуть відбуватися референдуми", – сказав Разумков.

Він зазначив, що порівнювати запропоноване опитування з референдумом некоректно, оскільки тоді "будь який екзитпол можна порівнювати з референдумом, будь яке опитування, яке відбувається також можна порівнювати з референдумом, і я не зовсім розумію, на якій території це буде відбуватися, якими силами, скільки буде задіяно учасників процесу, скільки буде опитано", – сказав Разумков.

Також він додав, що навіть у випадку, якщо Рада розгляне можливість надати ЦВК повноваження проводити опитування громадської думки, до 25 жовтня введення в дію таких змін неможливе.

"Якщо ми говоримо про зміни до закону про ЦВК, давайте будемо йти за регламентом. Якщо навіть це питання якимось чином буде розглядатися, то до виборів 25 жовтня, щоб цей закон вступив в силу, я думаю це неможливо", – сказав Разумков.

13 жовтня президент України Володимир Зеленський оголосив про проведення в країні в день голосування на місцевих виборах 25 жовтня всенародного опитування, на якому громадянам буде запропоновано відповісти на п'ять запитань.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: