fbpx
Сьогодні
11:46 14 Жов 2020

Порошенко привітав з Днем захисника: "Україна - країна героїв, яким ми зобов'язані незалежністю"

Україна є країною героїв, які захищали Вітчизну від Леніна і Троцького, Гітлера і Сталіна, і які боронять її від Путіна.

Про це заявив п'ятий президент України, лідер партії "Євросолідарність" Петро Порошенко у зверненні з нагоди Дня захисника України.

"Україна – країна героїв, яким ми зобов'язані незалежністю. Героїв різних поколінь і епох, різного віку і статі. Княжа дружина і козаки-запорожці. Армія УНР і УПА. Українці, які захищали Вітчизну від Леніна і Троцького, Гітлера і Сталіна. І які боронять її від Путіна", – сказав Порошенко.

Він відзначив, що міцний духом народ призупинив російську агресію, армія стала підготовленою, впевненою і сильною.

"Захисники державності не дадуть перейти червоні лінії. Бо ці червоні лінії того ж кольору, що кров тисяч захисників України, які загинули, боронячи Вітчизну… Народ шанує і поважає свою армію. Ми пишаємося нею. Саме Збройні сили мають найвищий авторитет у суспільстві. Вищий, ніж у будь-кого із президентів", – зазначив він.

Він назвав дивним, що в проекті бюджету на наступний рік видатки на армію зменшуються вперше з часів екс-президента Віктора Януковича. "Зірване виконання державного оборонного замовлення на поточний рік. Згортаються успішні реформи з речового забезпечення та харчування. На паузі – житлова програма для військових… Грошове забезпечення практично заморожено, і про плани його збільшення нічого не відомо", – зазначив політик.

Порошенко зауважив, що українці нічого не хочуть більше, ніж миру, але більшість із нас розуміє, що дипломатія може бути успішною, лише коли спирається на сильну армію.

«Зродились ми великої години з пожеж війни, із полум'я вогнів…»Тому День захисника України для нас — одне з…

Gepostet von Петро Порошенко am Dienstag, 13. Oktober 2020

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: