fbpx
Сьогодні
12:10 13 Жов 2020

САП оскаржила ухвалу Печерського суду щодо закриття справу проти Злочевського

Спеціалізована антикорупційна прокуратура оскаржила рішення Печерського райсуду Києва про зобов'язання закрити справу проти екс-міністра екології та природних ресурсів Миколи Злочевського.

Прокуратура направила оскарження до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

Про це повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора.

У прес-службі прокуратури зазначили, що відповідне рішення суду не надходило ні до Офісу генпрокурора, ні до САП. Про нього стало відомо 12 жовтня з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Мова йде про рішення Печерського районного суду Києві від 1 жовтня. Суд зобов'язав прокурора закрити справу щодо Злочевського від 17 листопада 2014 року.

"Відповідно до норм ст.33-1, ч.1 ст.306 КПК України скарга адвоката, яка розглянута Печерським райсудом м. Києва, підсудна виключно слідчим суддям Вищого антикорупційного суду і не могла розглядатися слідчими суддями інших судів. Розглянувши таку скаргу, слідчий суддя Печерського райсуду міста Києва вийшла за межі своїх дискреційних повноважень та фактично перейняла на себе повноваження Генерального прокурора та інших уповноважених осіб Офісу Генерального прокурора і прийняла рішення за клопотанням адвоката, раніше адресованим Офісу Генерального прокурора, при цьому навіть не досліджуючи матеріали кримінального провадження та без виклику уповноваженого прокурора в судове засідання".

Наразі вирішується питання щодо звернення до Вищої Ради Правосуддя із скаргою про вчинення дисциплінарного проступку слідчим суддею Печерського районного суду за наслідками прийняття вказаної ухвали.

Нагадаємо, у червні правоохоронці затримали трьох осіб на хабарі керівництву Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Це рекордний в історії України хабар – 6 млн доларів.

За даними слідства, гроші пропонувалися за закриття кримінальної справи, в якій фігурує екс-міністр уряду Миколи Азарова – Микола Злочевський. Йдеться про епізод, в якому Злочевський сприяв у заволодінні коштами стабілізаційного кредиту Національного банку, виданого "Реал Банку".

Зазначимо, НАБУ і САП оголосили в розшук Злочевського.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: