fbpx
Сьогодні
11:48 11 Жов 2020

Дефіцит на допомоги з безробіття хочуть покрити з COVID-фонду

Для вирішення питання з коштами для виплат по безробіттю цього року уряд просять розглянути можливість виділити 1 565,4 млн грн з Фонду боротьби з COVID-19.

Про це повідомляє УНН із посиланням на проект протокольного доручення з сьогоднішнього порядку денного уряду.

"Для здійснення виплат своєчасно та у повному обсязі, з урахуванням залишку коштів на відповідні видатки, Мінекономіки просить розглянути можливість виділити з фонду боротьби COVID-19 на безповоротній основі кошти у сумі 1 565,4 млн грн для виплат одержувачам допомоги по безробіттю у листопаді — грудні поточного року", — йдеться у пропозиціях до уряду.

Так, Мінекономіки та Мінфін подали на розгляд уряду проект акта щодо виділення коштів із фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками для надання фінансової допомоги Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

Зазначається, що на 2020 рік видатки бюджету на виплату по безробіттю були затверджені у розмірі 10 696,8 млн грн, а потім в період карантину було надано ще 4 349,4 млн грн. Залишок коштів на виплати жовтня-грудня складають 2 536,9 млн грн, з них виділено на фонд боротьби з COVID-19 387,5 млн грн. Виходить, що грошей на виплати по безробіттю вистачить лише на жовтень та частково на листопад 2020 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: