fbpx
Сьогодні
19:50 02 Жов 2020

"У моїй смерті прошу винити РФ": опозиційна журналістка підпалила себе біля будівлі МВС, вона померла

Головний редактор нижчегородського видання Koza Press Ірина Славина в п'ятницю підпалила себе в будівлі МВС по Ніжегородській області, від опіків вона померла.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на Baza і обласний штаб Навального.

"Журналістка Ірина Славіна підпалила себе біля будівлі МВС в Нижньому Новгороді. На жаль, вона не вижила", – заявили в штабі.

За кілька хвилин до трагедії вона написала у Facebook: "У моїй смерті прошу винити Російську Федерацію".

"У МВС підтвердили факт самоспалення жінки біля будівлі відомства, однак офіційно не повідомляється, що загибла – Славіна. Слідчий комітет почав дослідчу перевірку", – йдеться у повідомленні.

Напередодні до Ірини Славіної додому прийшли силовики з обшуками у справі Відкритої Росії (організація в реєстрі "небажаних", проти учасників відкривають справи – ред.). В інтерв'ю виданню журналістка розповіла, що силовики шукали листівки та інші свідоцтва її причетності до руху.

"Вони почали методично обшарювати мої шафи, книжкові полиці. Але вони були не дуже ретельні. Їх не цікавили бухгалтерські документи Кози Прес, чисто символічно вони пройшлися по книгах, погортали альбоми. Забрали всі цифрові носії, телефон не тільки мій, але і мого чоловіка, ноутбук дитини, мій ноутбук – такий старий мотлох з відірваним екраном", – розповідала Славіна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: