fbpx
Сьогодні
23:00 29 Вер 2020

Київраду підсвітили золотими барвами на підтримку боротьби з дитячим раком

Фото: espreso.tv

У вівторок, 29 вересня, столичну мерію підсвітили золотим кольором – таким чином організатори акції хотіли привернути увагу до проблеми боротьби з онкологічними захворюваннями у дітей.

Про це повідомив пише Еспресо.TV.

Акція "Золотий вересень" пройшла за підтримки благодійного фонду "Таблєточки" та Київради. Організатори наголошують, що Україна потребує серйозної державної підтримки в боротьбі з цим викликом. Оскільки держава немає ані належного фінансування, ані достатньої кількості фахівців.

В'ячеслав Биков, виконавчий директор благодійного фонду "Таблеточки" зазначає, що організація вже працює над розвитком кількох серйозних ініціатив.

"Перша з них – це розробка і затвердження національної стратегії боротьби із раком вцілому. Друге – це підвищення стандартів допомоги дітям, що зіштовхнулися з онкологією", – розповів Биков.

Київраду підсвітили золотими барвами на підтримку боротьби з дитячим раком

Фото: espreso.tv

Подібні акції проходять у цей день по всій планеті. Зокрема сьогодні золоте вбрання приміряє на себе Білий Дім у Вашингтоні (США) та CN Tower у Торонто (Канада). Проте в цих країнах виліковуються від раку близько 84%. В той час, як в Україні успішно долають хворобу менше 50%.

Юлія Наговіцина – директор департаменту по роботі з підопічними благодійного фонду "Таблеточки" – переконана, що ключ до вирішення проблеми лежить на Грушевського.

"Рішення має бути стратегічне. Це мають бути системні зміни на рівні Міністерства охорони здоров'я, на рівні законодавства. Це має бути реформа закупівель, реформа медичної освіти, реформа, взагалі, самої служби дитячої онкології", – вважає Наговіцина.

Організатори акції зазначають, що 2 тижні тому все ж вдалося добитися підвищення видатків на дитячу онкологію. Так, до кінця року дитячі онковідділення отримуватимуть більше видатків майже у 5 разів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: