fbpx
Сьогодні
17:00 29 Вер 2020

Філарет звернувся до Папи Римського у підтримку нацгвардійця Марківа

Фото Reuters

Патріарх Української православної церкви Київського патріархату Філарет (Денисенко) просить Папу Римського Франциска задіяти всі можливі механізми для забезпечення справедливого судового розгляду у справі засудженого в Італії військовослужбовця Національної гвардії України Віталія Марківа.

"Як предстоятель Української православної церкви Київського патріархату хочу звернутися до Вас у надто важливій справі, яка стосується не лише окремої людини, її життя та свободи, а й честі та гідності всього українського народу. 29 вересня цього року у м. Мілані розпочалося слухання Апеляційного суду у справі старшого сержанта Національної гвардії України, українця Віталія Марківа", – йдеться у зверненні, оприлюдненому на сторінці патріарха у Facebook.

Він наголосив, що Марківу бездоказово та безпідставно інкримінують причетність до загибелі журналіста Андреа Роккеллі, який загинув у травні 2014 року в Слов'янську, а аргументи сторони обвинувачення в першій інстанції, як стверджують очевидці, спиралися на російську пропаганду.

"Ви, як людина, яка проходила духовне становлення під керівництвом українського священника, мабуть, знаєте, що українці є миролюбною нацією та ніколи не окуповували чужих територій. Вони завжди лише боронили свою землю. Так відбувається і нині, під час російсько-української війни", – зазначено у тексті.

Так, патріарх Філарет додав, що українці пишаються Марківим і обурені несправедливим судовим переслідуванням стосовно нього.

"Ваша Святосте! Звертаюсь до Вас, як духовного лідера всього католицького світу, а також керівника Держави Ватикан, з проханням задіяти Ваш авторитет, і всі можливі механізми, для забезпечення справедливого судового розгляду у справі доведення невинуватості українського патріота Віталія Марківа", – йдеться у зверненні.

Нагадаємо, у вівторок в Мілані відбудеться засідання апеляційного суду у справі нацгвардійця Віталія Марківа, минулого року засудженого на 24 роки за співучасть в убивстві італійця Андреа Роккеллі та Андрія Миронова.

11 вересня сторона захисту українського нацгвардійця Віталія Марківа подала до апеляційного суду присяжних Мілана нові виправдувальні докази у справі загибелі іноземних репортерів на Донбасі у травні 2014 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: