fbpx
Сьогодні
19:06 28 Вер 2020

У НБУ назвали умови для іноземних інвесторів на Донбасі

Віцепрем'єр-міністр України, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков запросив іноземних інвесторів на підконтрольний Україні Донбас.

Якими можуть бути особливі умови для інвесторів, розповів заступник голови Ради НБУ Василь Фурман в ефірі каналу "Україна 24".

"Я підтримую такі заяви та думаю, що це повинно стосуватися створення вільних економічних зон не тільки на Донбасі, але і в інших регіонах, де є можливість залучати значний рівень інвестицій для нашої держави. Зазвичай такі території мають пільговий режим оподаткування, який буде стимулювати залучення інвестицій на цю територію", — сказав він.

Фурман навів приклади того, якими конкретно можуть бути пільгові умови.

"Наприклад, підприємець звільняється від сплати податку на прибуток протягом п'яти років. Далі, ввозиться обладнання для використання на підприємстві без сплати будь-яких мит. Що стосується правосуддя, це одне зі слабких місць України, ми це знаємо, але мова йде про те, що може бути прописано, що якщо виникають арбітражні суперечки, вони будуть вирішуватися, для прикладу, у Вищому суді Лондона.

Але важливо там (на Донбасі — ред.) забезпечити мир, тому що сьогодні інвестиційна привабливість регіону невисока", — сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: