fbpx
Сьогодні
21:58 22 Вер 2020

Мінцифри запустило освітній серіал "Виборець": що там можна дізнатися

English version here

Міністерство цифрової трансформації запустило освітній серіал «Виборець» до місцевих виборів, які заплановані на 25 жовтня. Серіал презентували 22 вересня.

У відомстві розповіли, що в рамках курсу виборцям простою мовою пояснюють все, що потрібно знати про місцеві вибори 2020 року: нові правила, що таке відкриті списки, навіщо бюлетеню контрольний талон, як дізнатися інформацію про кандидатів, як перевірити свою наявність у списках, чи можна проголосувати достроково та чого не слід робити під час голосування.

Серіал вже доступний на платформі Дія.Цифрова освіта. Він містить 10 серій, ведучою серіалу стала співачка Оля Цибульська.

Щоб переглянути всі серії та в кінці отримати сертифікат, користувачеві пропонують авторизуватися в системі. Для цього потрібно ввести свій номер телефону, на який прийде код підтвердження.

Після кожної серії виборцю пропонують пройти тестування, яке складається з кількох запитань. Наприклад: «Кого ми обиратимемо в жовтні?», «Якщо в міській громаді 80 тисяч виборців, за якою системою обирається місцевий голова?» та інші.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: