fbpx
Сьогодні
17:12 16 Вер 2020

У Києві відкрили меморіальну дошку журналісту Георгію Гонгадзе

Фото Укрінформ

У Києві на фасаді Національної спілки журналістів встановили меморіальну дошку Герою України, українському журналісту Георгію Гонгадзе. 

Дошку виготовив і встановив департамент культурної спадщини КМДА, передає Укрінформ.

Автор меморіальної дошки – скульптор Василь Маркуш. Її узгодили з родиною журналіста, зокрема з дружиною Мирославою Гонгадзе.

"Георгій зробив величезний внесок у розвиток незалежності України, в розвиток незалежних ЗМІ і в розвиток свободи слова. Він поклав своє життя за Україну. Зухвале вбивство поставило крапку відліку в українській журналістиці", – сказав під час відкриття керівник департаменту охорони культурної спадщини КМДА Олександр Нікоряк.

У Києві відкрили меморіальну дошку журналісту Георгію Гонгадзе

Фото ОПУ

Голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко зазначив, що переважна більшість журналістів, які зараз працюють у ЗМІ, працюють "під знаком долі Георгія Гонгадзе". За його словами, доля Гонгадзе є свідченням того, наскільки небезпечною є професія журналіста.

"Ми з сумом констатуємо, що щорічно десятками вимірюється кількість інцидентів фізичної агресії. З початку року ми визначили 49 таких випадків. Журналістів труять, б'ють, пошкоджують камери, намагаються перешкодити їхній роботі", – заявив Томіленко.

Він додав, що після відкриття цієї меморіальної дошки в Києві починається тиждень пам'яті українських журналістів, загиблих під час виконання професійних обов'язків.

Нагадаємо, що 16 вересня виповнюється 20 років з дня зникнення українського журналіста Георгія Гонгадзе.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: