fbpx
Сьогодні
21:31 14 Вер 2020

ЦВК запропонувала законопроєкт щодо організації виборів в умовах карантину

Центральна виборча комісія (ЦВК) розробила законопроєкт та просить Верховну Раду законодавчо врегулювати особливості проведення виборів під час карантину.

Про це повідомляє пресслужба ЦВК.

"З метою забезпечення виборчих прав громадян в умовах поширення на території України COVID-19 та належної організації виборчого процесу місцевих виборів 25 жовтня 2020 року Комісія схвалила пропозиції щодо законодавчого врегулювання особливостей організації підготовки та проведення виборів у період дії карантину, встановленого з метою запобігання поширенню на території України особливо небезпечних і небезпечних інфекційних захворювань, та вдосконалення окремих положень виборчого законодавства. Зазначені пропозиції викладені у формі проєкту закону", – йдеться в повідомленні.

Центрвиборчком також просить президента та ВР про забезпечення невідкладного розгляду та прийняття відповідного закону.

"Виникають складнощі через низку недосконалостей у деяких положеннях Виборчого кодексу. Все це значною мірою ускладнює організацію підготовки та проведення виборчого процесу. Саме на врегулювання вказаних проблем спрямований підготовлений комісією проект закону", – вказано у повідомленні.

У ЦВК просять врахувати у Виборчому кодексі зміни до адміністративно-територіального устрою, що відбувалися паралельно з реформою виборчого законодавства.

Зазначається, що потребують редакційного доопрацювання і положення Кодексу щодо порядку заповнення виборчого бюлетеня з виборів депутатів Верховної ради АР Крим, обласної, районної, районної у місті, а також депутатів міської, селищної, сільської ради (територіальної громади з кількістю виборців 10 тисяч і більше) та визначення підстав недійсності виборчих бюлетенів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: