fbpx
Сьогодні
16:12 08 Вер 2020

Міністр фінансів заявив, що готовий до будь-яких сценаріїв і не триматиметься за крісло

Фото mof.gov.ua

Міністр фінансів Сергій Марченко готовий до будь-якого розвитку подій і точно не триматиметься за своє крісло, однак, вважає неприйнятним, коли міністр опиняється у підвішеному стані напередодні подання до парламенту закону про держбюджет на наступний рік.

Про це Марченко сказав в інтерв'ю виданню Цензор, відповідаючи на запитання, чи готовий він до відставки.

"Я готовий до будь-яких сценаріїв. Ви знаєте, я добре пам'ятаю, у який час погодився очолити міністерство. Згадайте кінець березня: у державі коронавірус, економічна криза, секвестр бюджету… Мені сказали: нам потрібен кризовий менеджер, який візьме на себе відповідальність витягнути дохідну і видаткову частини бюджету, виконати зобов'язання перед зовнішніми кредиторами… Ти готовий? Я погодився. І значну частину взятих зобов'язань, до речі, вже виконав. Тому нині точно не триматимуся за посаду", – сказав Марченко.

Він додав, що готовий публічно звітувати перед парламентом, якщо в депутатів є запитання до його роботи.

"Однак, вважаю неприйнятним, коли міністра намагаються "підвісити" напередодні подання до парламенту проєкту бюджету. Мовляв: влаштуємо йому прочуханку, аби він краще чув деякі прохання… Я готовий до публічної фахової дискусії. Із глибоким усвідомленням важливості і цінності політичних комунікацій із Верховною Радою України", – сказав Марченко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: