fbpx
Сьогодні
11:57 02 Вер 2020

"Слуги народу" поки не бачать підстав для відставки Кабміну, але незадоволені деякими міністрами

Фракція "Слуга народу" поки не обговорювала кадрові зміни у Кабінеті Міністрів, зокрема у фінансово-економічному блоці.

Про це журналістам повідомив голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев (фракція "Слуга народу").

"Я не можу ані підтвердити, ані спростувати цієї інформації, тому що на фракції це питання поки що не обговорювалося. Взагалі, на фракції не обговорювалося питання щодо будь-яких кадрових змін у Кабміні.

Водночас він підкреслив, що фракція має "дуже багато питань" до міністра економіки, який досі не надав "стратегію розвитку економіки, щодо підтримки промисловості".

Стосовно ж діяльності міністра фінансів, то, за словами Гетманцева, "Слугу народу" цікавить вирішення питань, пов'язаних із роботою митниці, щодо виконання дохідної частини Державного бюджету, які "на сьогодні є і ми не бачимо припинення тих корупційних схем, які мали місце ще за минулої влади".

"Тому дійсно, у нас є багато питань, але чи ж це є приводом для кадрових змін, ми ще будемо дискутувати на фракції", – підсумував Гетманцев.

Голова фракції "СН" Давид Арахамія заявив, що фракція поки не вбачає підстав для відставки всього складу Кабміну, але водночас чекають від профільних міністерств детального плану виходу з економічно-енергетичної кризи.

"Основні ключові є міністри – економічний, енергетичний блок, – там є багато питань. Криза в енергетиці існує? Існує. Криза в економіці існує? Криза фінансова з бюджетом існує? Ось вам усі відповіді. Ми так само ставимо ці питання. Якщо ми не побачимо конкретного, швидкого руху і плану, вони будуть змінені", – зазначив Арахамія.

Водночас на запитання, чи є кандидатури на заміну тих міністрів, імовірна відставка яких обговорюється у ЗМІ, політик відповів: "Я зараз не про прізвища – я зараз про напрямки", і зауважив, що на сьогодні спостерігаються "кризові моменти".

"У мене як у голови фракції немає чіткого… розуміння, яким чином step by step ми будемо виходити з цієї кризи. І тому я збирав цих міністрів і казав: якщо ми не будемо мати конкретний покроковий план, то немає у вас майбутнього як у міністрів. Якщо будуть якісь ігрища, типу ми своїх не здаємо, і таке інше, то підуть всі разом (увесь уряд, – ред.). Але зараз немає таких підстав", – резюмував він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: