fbpx
Сьогодні
12:29 31 Сер 2020

Авіакатастрофа МАУ: Іран планує в жовтні надати технічний звіт щодо обставин катастрофи

фото: Укрінформ

Іран планує підготувати остаточний звіт щодо технічного розслідування обставин катастрофи літака Міжнародних авіаліній України рейсу PS752 до другого туру перемовин у жовтні в Тегерані.

Про це в інтерв'ю Укрінформу заявив посол Ірану в Україні Манучехр Мораді.

"Згідно з нормами й правилами ІСАО, Іран є відповідальним за розслідування катастрофи, а інші країни нам допомагають підсумувати та провести остаточну оцінку причин катастрофи. Під час останніх перемовин у Києві було досягнуто угоди, що Іран якомога швидше підготує остаточний звіт.

Ми докладаємо зусиль, щоб до наступного туру перемовин він був підготовлений, і один його примірник ми обов'язково надішлемо українській стороні, щоб представити в цьому звіті наші точки зору. Ми також намагаємося в своєму звіті врахувати точки зору української сторони", – сказав дипломат.

Посол ствердно відповів на запитання, чи буде цей звіт містити результати зчитування інформації з "чорних скриньок".

"Так, це – повний, всеохоплюючий звіт, який містить результати польового етапу розслідування та матеріали співбесід з тими людьми, що є в курсі справи. Також цей звіт містить результати розслідування бортових самописців. Відносно цього питання є відповідні міжнародні норми й правила, і Іран зобов'язаний в рамках ІСАО та зазначених норм опублікувати свій звіт", – зазначив Мораді.

Раніше повідомлялося, що Іран запропонував Україні провести у період з 18 до 21 жовтня у Тегерані другий тур перемовин щодо компенсацій за збиття літака МАУ рейсу PS752.

18 липня Іран відправив до Парижа "чорні скриньки" зі збитого у січні українського пасажирського літака авіакомпанії МАУ. Пізніше заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін повідомив, що бортові самописці успішно прочитані та розшифровані, стенограма підтвердила факт незаконного втручання.

У Києві 30 липня за участю іранської делегації відбулися перемовини щодо компенсацій за збиття Іраном рейсу Міжнародних авіаліній України PS752.

31 липня в Офісі генпрокурора поінформували, що наступний раунд переговорів з Іраном щодо розслідування авіакатастрофи рейсу Тегеран-Київ, заплановано на жовтень.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: