fbpx
Сьогодні
15:08 31 Лип 2020

Катастрофа МАУ: Україна та Іран планують наступний раунд переговорів на жовтень

Наступний раунд у переговорах з Іраном щодо розслідування авіакатастрофи рейсу МАУ за маршрутом Тегеран-Київ, яка сталася 8 січня 2020 року, заплановано на жовтень.

Про це інформує пресслужба Офісу генпрокурора.

"30 липня 2020 року у Києві відбувся перший раунд переговорів з делегацією Ісламської республіки Іран щодо співробітництва у рамках розслідування авіакатастрофи літака авіакомпанії МАУ рейсу PS752 «Тегеран-Київ». Наступний раунд переговорів планується провести вже у жовтні".

Зі свого боку заступник генпрокурора Гюндуз Мамедов сказав,  що необхідно налагодити взаємодію між українськими та іранськими правоохоронними органами задля оперативного та об'єктивного розслідування всіх обставин авіакатастрофи.

"У нас достатньо правових інструментів для результативної двосторонньої комунікації під час слідства. Монреальська конвенція, що стандартизує правила міжнародних повітряних перевезень, та двосторонні договори про правові відносини чітко визначають права, обов'язки та порядок співробітництва. Тому ми повинні знайти компроміс, і ці переговори – можливість налагодити зв'язок", – наголосив Мамедов.

У Офісі генпрокурора повідомили, що за час слідства до іранської сторони було скеровано 4 запити про міжнародну правову допомогу, і в рамках переговорів сторони більш детально обговорили пропозиції української сторони.

Зокрема, мова йшла про створення слідчої групи у форматі Україна-Іран, проведення спільних слідчих дій на території Ірану, експертиз та допитів.

Уточнюється, що у п'ятницю планується візит прокурора Військової прокуратури Ірану та керівника Апарату віцепрезидента Ісламської республіки Іран до Офісу генпрокурора.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: