fbpx
Сьогодні
18:57 30 Сер 2020

Держдеп зреагував на заяву Росії про участь спецслужб України й США у справі "вагнерівців"

У Держдепартаменті прокоментували заяву президента Росії Путіна про те, ніби затримання у Білорусі бойовиків ПВК "Вагнера" було операцією спецслужб України та США.

Про це повідомляє Голос Америки з посиланням на речницю Держдепу Морган Ортагус.

"Нам відомо про повідомлення про дворушницьке використання Росією маріонеточних сил. Ці історії відвертають увагу від справжньої проблеми, яка полягає у тому, що Росія використовує ці сили для приховування власних наполегливих зусиль, аби поставити уряди інших країн у незручне становище, посилити розбрат всередині країн, підтримати автократів, та загалом сіяти хаос, щоб дати Росії можливість глобально впливати на події", – заявила речниця Державного департаменту США.

Таким чином вона прокоментувала слова Путіна, який заявив, ніби групу росіян, котрих затримали в Білорусі як бійців приватної військової компанії, заманили в країну в рамках операції американських і українських спецслужб.

Ортагус також зазначила, що США підтримують право народу Білорусі обирати власних лідерів "через дійсно вільні та чесні вибори з незалежними спостерігачами, та за межами впливу російських спецслужб".

"Нахабне використання Москвою найманців ПВК "Вагнера" в цілому світі збагачує російську еліту, завдаючи шкоди країнам, у яких вона працює. Використання Росією кампаній впливу для ослаблення супротивників та приглушення голосу народу є неприйнятним", – підсумувала представниця Держдепу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: