fbpx
Сьогодні
19:54 27 Сер 2020

Україна надіслала Росії ноту протесту

МЗС України надіслало Міністерству закордонних справ РФ ноту протесту у зв'язку з черговим незаконним переміщенням так званого «гуманітарного конвою» на тимчасово окуповані Росією території ОРДЛО.

Про це повідомляє пресслужба МЗС.

Зазначається, що переміщення відбулося через російські прикордонні пункти пропуску «Донецьк» та «Матвєєв Курган» і закриті Україною пункти пропуску «Ізварине» та «Успенка». При цьому російська сторона унеможливила здійснення українськими прикордонниками і митниками обов'язкових контрольних процедур, які передбачені законодавством України та нормами міжнародного права, у тому числі двосторонніми міжнародними договорами.

"З огляду на таке, Міністерству закордонних справ Російської Федерації надіслано ноту протесту з вимогою неухильно дотримуватися своїх міжнародних зобов'язань, у тому числі двосторонніх договорів, раніше узгоджених модальностей доставки гуманітарних вантажів. Українська сторона також вимагає у подальшому направляти їх оформленими відповідно до законодавства України і через контрольовані нею прикордонні пункти пропуску", – йдеться у повідомленні.

Українські дипломати зазначили, що відповідним чином реагуватимуть на всі подальші міжнародно-протиправні діяння з боку держави-агресора.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: