fbpx
Сьогодні
22:57 23 Сер 2020

"Він мав право": в "Слузі народу" прокоментували звернення Кравчука щодо проведення виборів в ОРДЛО

Експрезидент України та голова української делегації у Тристоронній контактній групі по Донбасу Леонід Кравчук мав право звернутися до Ради щодо постанови про місцеві вибори.

Про це заявила нардепка з фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук в ефірі каналу "Україна 24".

"Ми багато років ведемо досить складну політичну гру, а особливо зараз, коли є зрушення вперед. І я собі можу уявити, коли збирається та чи інша група та обговорює чи обмін полоненими, чи розмінування, чи розведення на певних територіях військ. І представники бойовиків, просто їм написали три речення – вони їх повторюють. Очевидно, це такий був крок (коли Леонід Кравчук звернувся до Ради щодо постанови про місцеві вибори – ред.), щоб розблокувати саме ті переговори на ту хвилину. Має право пан Кравчук звернутись до Ради", — сказала вона.

За словами депутатки, місцеві вибори на окупованих територіях не відбудуться 25 жовтня.

"Але, звичайно, зараз неможливо провести вибори на тимчасово окупованих територіях. Чому? Бо вони мають відповідати українському законодавству, Конституції України, стандартам ОБСЄ. Тобто там не має бути незаконних збройних формувань, там не може не бути українських партій, не може не працювати ЦВК. Там має бути доступ українських журналістів до виборів – дуже багато безпекових компонентів, яких зараз немає, тому, звичайно, очевидно, що, на жаль, ці вибори (там – ред.) не будуть проведені 25 жовтня", — розповіла вона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: