fbpx
Сьогодні
17:30 23 Сер 2020

Голова ради НБУ заявив, що заощадження населення України невпинно скорочуються

Сумно констатувати, але заощадження населення України невпинно скорочуються. У першому півріччі цього року, як заявив голова ради Національного банку України Богдан Данилишин, показник скоротився майже на 6%.

Про це пише Голос України.

За словами посадовця, ініційоване Президентом Зеленським підвищення мінімальної заробітної плати так чи інакше підвищить доходи громадян і, відповідно, збільшить можливість заощаджень.

«Тому підвищення мінімальної заробітної плати навіть до озвученої величини є необхідним і доцільним у цей момент», — зазначив голова ради НБУ.

Так-то воно так, але звідки чиновники збираються брати гроші на підвищення мінімалки? Адже промисловість стоїть. Невже з багатостраждального фонду боротьби з коронавірусом? З чого тоді фінансувати «велике будівництво», анонсоване владою? Є, щоправда, ще варіанти… Але, пригадайте, мільйонерами ми вже всі колись були.

У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України взялися до заходів з посилення кібербезпеки в енергетичному секторі і навіть розробили план створення офісу для залучення міжнародної технічної допомоги, проведення аудиту поточного стану кібербезпеки в енергетиці та організації секторального центру кібербезпеки критичної інфраструктури енергетичного сектору.

Про це йшлося на зустрічі представників Міністерства енергетики із міжнародними організаціями, де в. о. міністра енергетики Ольга Буславець наголосила, що Міненерго розпочало активну роботу зі створення системи, що справді стане ефективною в умовах сучасних кібернебезпек.

Втілення плану дасть змогу забезпечити агрегацію та обмін інформацією про кіберзагрози серед об'єктів критичної інфраструктури енергетичного сектору, обмінюватися інформацією із національними суб'єктами забезпечення кібербезпеки, підвищити рівень кібербезпеки критичної інфраструктури енергетичного сектору.

«Зміни у зовнішньому та внутрішньому безпековому середовищі України вимагають невідкладного створення галузевої системи кібербезпеки критичної інфраструктури енергетичних об'єктів», — підсумувала чиновниця.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: