fbpx
Сьогодні
18:51 18 Сер 2020

У Долині Смерті в Каліфорнії зареєстрували історичний рекорд температури повітря

У національному парку Долина Смерті у Каліфорнії зафіксували рекорд температури як мінімум за минулі сто років. Температура там досягла 54,4 градуса за Цельсієм.

Новий рекорд температури повітря у 54,4 градуса за Цельсієм перевіряє Національна метеорологічна служба США, передає BBC.

Попередній рекорд зафіксували у цьому ж регіоні – національному парку Долина Смерті – у 2013-му, і тоді він склав 54 градуси за Цельсієм.

Що стосується відомих рекордів у 56,6 градусів за Цельсієм, який нібито також зафіксували у Долині Смерті, а також 55 градусів, який приписують Танзанії, — у вчених є питання до справжності цих даних і систем вимірювання температури.

Зазначені вище рекорди фіксували майже 100 років тому, і у сучасних метеорологів викликають сумніви способи вимірювання температури повітря у той час.

Крім зафіксованої температури у 54,4 градуса за Цельсієм, у Каліфорнії очікують пік спеки найближчими днями. Через це у штаті також почалися проблеми з постачанням електроенергії, оскільки багато станцій там виробляють електрику за допомогою сонячних панелей.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: