fbpx
Сьогодні
22:04 15 Сер 2020

Справа ПриватБанку: Малюська звинуватив Суркісів та суддів у "договорняку"

Міністр юстиції Денис Малюська заявив про ознаки змови родини Суркісів із суддями у справі ПриватБанку.

Про це Малюська написав у Facebook.

Таким чином, міністр прокоментував рішення Печерського районного суду у справі за позовом шести британських компаній до ПриватБанку та Мінфіну.

"Тихенький договорняк на мільярди гривень. У головних ролях: судді, олігархи та "активісти". І ризик перетворення України на арену боїв без правил", – написав Малюська.

За його словами, позивачі вимагають зобов'язати ПриватБанк продовжувати обслуговувати їхні депозити. ПриватБанк заперечує, оскільки депозитів не існує, вони були конвертовані у акції банку під час процедури неплатоспроможності.

Водночас, суд виніс ухвалу про забезпечення позову, і Приват зобов'язали обслуговувати депозити. Однак банк ухвалу про забезпечення не виконав, оскільки, депозитів не існує.

При цьому у процесі були задіяні усі можливі судові маніпуляції: формальний відповідач фізична-особа (щоб змінити підвідомчість справи); маніпуляція з судовим збором (позов не про стягнення коштів, а про обслуговування депозитів); маніпуляція з вибором судді (ідентичні заяви подавалися одна за одною, аж поки система не розписала справу на певного суддю); маніпуляція зі способом забезпечення (забезпечення було практично ідентичним позовним вимогам).

"Зараз суд розглядає питання законності та обґрунтованості останньої та найбільш нахабної маніпуляції: позивачі просять встановити порядок виконання ухвали про забезпечення, якою стягнути тіло депозитів і нараховані проценти на користь позивачів. Тобто, у якості забезпечення суд просять стягнути кілька мільярдів з ПриватБанку на користь шести британських компаній, заснованих офшорами з BVI", – зазначив Малюська.

тихенький договорняк на мільярди гривень.у головних ролях: судді, олігархи та "активісти".і ризик перетворення України…

Posted by Denis Malyuska on Saturday, August 15, 2020

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: