fbpx
Сьогодні
22:20 14 Сер 2020

В МЗС України прокоментували видачу Білоруссю бойовиків "Вагнера" Росії

Заступник міністра закордонних справ Євген Єнін прокоментував видачу Росії 32 бойовиків ПВК "Вагнер", затриманих в кінці липня в Білорусі.

«Якщо… і згадані громадяни відбули на територію Російської Федерації, то, безумовно, предмет для подальшого діалогу зникає сам по собі», – заявив він в ефірі телеканалу Україна 24 в п'ятницю, 14 серпня.

На питання про те, чи потрібно обговорювати екстрадицію бойовиків з Росією, Єнін відповів: «Якщо у зазначених осіб є російські паспорти, то як Україна не видає своїх громадян, так і РФ або Білорусь точно так само не видають своїх громадян».

Також заступник міністра закордонних справ висловив думку, що чинний президент Білорусі Олександр Лукашенко «зробив вибір на користь Росії».

«Ми з самого початку не виключали можливості того, що лідер Білорусі буде розігрувати це питання, і буде використовувати («вагнерівців» – ред.) як якась розмінна карта, в першу чергу, з РФ. І тепер ми побачили, що він зробив вибір на користь російської сторони. Проте, наші органи досудового розслідування і прокуратури зробили все належне для того, щоб вичерпати всі можливості для видачі цих правопорушників української сторони», – сказав Єнін.

Раніше повідомлялося, що Лукашенко повернув Росії 32 затриманих бойовиків ПВК "Вагнера".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: