fbpx
Сьогодні
13:20 10 Сер 2020

Тихановська вважає себе переможцем на виборах: Країну залишати я не збираюся

Фото: Риа новости

Кандидат у президенти Білорусі Світлана Тихановська підтвердила, що вважає себе переможцем на президентських виборах, які відбулися напередодні.

"Звісно! Дивіться, що відбувається на дільницях виборчих", – заявила Тихановська у понеділок на брифінгу, відповідаючи на запитання про визнання її переможцем на виборах.

За її словами, виборчий штаб доводитиме численні фальсифікації під час голосування і звернеться зі скаргою до Центрвиборчкому на офіційні підсумки голосування.

Тихановська заявила, що не очікувала на жорстоку реакцію влади на протести та вважає такі дії неприпустимими.

Попри те, що штаб кандидатки готовий до тривалих протестів, опозиціонери закликають владу до діалогу. Вони хочуть вирішити конфлікт без насильства.

Тихановська вже пропонувала Олександру Лукашенку зустрітися, щоб уникнути конфлікту, але він їй не відповів. Вона пропонує йому мирно передати владу.

"Влада силовими методами намагається утримати свої позиції", – сказала опозиціонерка.

Вона також заявила, що не має наміру залишати Білорусь. "Я не бачу жодної причини чому я маю бути заарештована, і країну я залишати не збираюся", – сказала кандидат у президенти.

"До нас у штаб надходить непідтверджена інформація про загиблих (під час зіткнень протестувальників із владою минулої ночі). Якщо це виявиться правдою, це буде початком кінця", сказала Тихановська.

Згідно з попередніми даними ЦВК Білорусі, Олександр Лукашенко набирає 80,23% голосів.За опозиційного кандидата Світлану Тихановську проголосували 9,9% виборців.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: