fbpx
Сьогодні
12:21 10 Сер 2020

В МВС Білорусі повідомили, що затримано близько 3 тисяч чоловік внаслідок протестів

Фото Reuters

За офіційною інформацією МВС протести пройшли у 33 містах країни, затримано понад 3 тисячі осіб.

Про це БЕЛТА повідомила прес-секретар Міністерства внутрішніх справ Ольга Чемоданова.

"В ніч з 9 по 10 серпня в країні було зафіксовано осередкові збори громадян в районі виборчих дільниць і на центральних площах у 33 населених пунктах. Всього по країні за участь в несанкціонованих масових заходах затримано близько 3 тис.чоловік".

З них близько тисячі в Мінську і більше двох – в інших регіонах республіки. В результаті зіткнень постраждали понад 50 громадян, а також 39 співробітників міліції, деякі з них госпіталізовані.

"Активне протистояння органам правопорядку було в Мінську, де група агресивно налаштованих громадян з використанням загострених кілків, прутів, каміння і арматури спробували організувати напад на співробітників міліції. Частина громадян, доставлених до лікувальних закладів країни, перебували в стані алкогольного сп'яніння. Необхідно відзначити, що щодо порушників бойова зброя не застосовувалася", – відзначили в МВС.

У МОЗ Білорусі повідомили, що загиблих немає.

Згідно з попередніми даними ЦВК Білорусі, Олександр Лукашенко набирає 80,23% голосів. За опозиційного кандидата Світлану Тихановську проголосували 9,9% виборців.

Після закриття виборчих дільниць і перших даних державного екзит-полу по всій країні почалися масові протести. У Мінську та інших містах почалися сутички протестувальників з силовиками. Застосовуються водомети, гумові кулі, сльозогінний газ і світлошумові гранати.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: