fbpx
Сьогодні
15:31 10 Сер 2020

Шмигаль доручив збільшити кількість ПЛР-тестувань та посилити перевірку контактних осіб

Фото Reuters

Кількість щоденних ПЛР-тестувань до 15 вересня має збільшитися до 30 тисяч.

Таке завдання прем'єр-міністр Денис Шмигаль поставив на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

"Нам потрібно обов'язково окремо маркувати тести представників Нацполіції, лікарів, учителів та деяких інших категорій працівників. Так ми зможемо отримати більш детальну статистику та розуміння, в яких категоріях хвороба поширюється швидше", — сказав Шмигаль.

Ще одним завданням для уряду, як відзначив прем'єр-міністр, має бути удосконалення системи «Виявлення-тестування-ізоляція-контакти». Зокрема, створення системи відстежування контактних осіб шляхом опитування.

За слова Шмигаля, у зв'язку з погіршенням епідемічної ситуації, уряд запроваджує щоденну роботу державної комісії ТЕБ та НС та посилює заходи контролю за дотриманням правил карантину.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що, станом на понеділок, на самоізоляції перебуває понад 28 тисяч активних хворих на COVID-19 та майже 100 тисяч контактних осіб.

За результатами позачергового засідання комісії Шмигаль доручив опрацювати механізм відрядження епідеміологів Держпродспоживслужби до лабораторних центрів МОЗ для проведення епідемічних розслідувань.

Голови ОДА і МОЗ повинні активізувати роботу щодо збільшення кількості ліжкомісць із підведеним киснем у лікарнях другої хвилі приймання хворих на COVID-19.

Національній поліції Шмигаль доручив щоденно під час засідання комісії надавати звітність про проведені перевірки щодо дотримання карантинних правил, а Міністерству цифрової трансформації – щодня надавати інформацію щодо кількості встановлень додатку «Дій вдома».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: