fbpx
Сьогодні
11:15 06 Сер 2020

Вибух у Бейруті: селітра з судна призначалася для заводу вибухівки в Мозамбіку

Фото Reuters

Аміачна селітра, яка була конфіскована з російського судна «Росус» і вибухнула в порту Бейрута, призначалася для заводу з виробництва промислової вибухівки в Мозамбіку. 

Як повідомляє Укрінформ, це випливає з документів на вантаж, які надав «Медіазоні» колишній капітан судна Борис Прокошев.

"2750 тонн аміачної селітри, що вибухнули в порту ліванської столиці Бейрута, перевозилися з Грузії в Мозамбік для компанії з виробництва промислових вибухових речовин", – йдеться в повідомленні.

Прокошев надав виданню копію коносамента (документ, що видається перевізником вантажу власнику вантажу і засвідчує право власності), підписаного в Грузії 23 вересня 2013 року тодішнім капітаном «Росуса» В'ячеславом Абакумовим.

У документі постачальником вантажу названо акціонерне товариство «Руставі Азот», одержувачем – міжнародний банк Мозамбіку. При цьому в графі «Повідомити про прибуття» разом з адресою зазначено підприємство з Мозамбіку Fabrica de Explosivos. У цій графі зазвичай вказують сторону, яка займається митним оформленням і далі розпоряджається вантажем.

документ на селітру в бейруті

Fabrica de Explosivos – виробник вибухівки для комерційних цілей, зокрема, будівництва. Компанія випускає, в тому числі, вибухові речовини на основі аміачної селітри. Крім Мозамбіку, Fabrica de Explosivos працює в Замбії, Демократичній республіці Конго і Малаві.

4 серпня у Бейруті в районі порту сталися два потужні вибухи. Декілька кварталів міста повністю зруйновані.

Червоний Хрест повідомляє, що жертвами вибуху стали понад 137 осіб, понад 5 000 постраждали. Кілька українців отримали незначні травми.

Вибух завдав пошкодження будівлям на половині міської території, 300 тис. городян залишилися без даху над головою. Вважається, що вибухнула велика кількість аміачної селітри, що зберігалася кілька років на складі.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: