fbpx
Сьогодні
Фото 23:05 05 Сер 2020

У центрі Львова запрацював перший фонтан з питною водою

"Львівводоканал" встановив питного фонтану біля входу у Ратушу на площі Ринок у центрі Львова.

Фонтан є двосекційним і ним можуть користуватися люди з інвалідністю та діти. Відтак у центрі міста усі охочі можуть безкоштовно напитися чистої артезіанської води.

У "Львівводоканалі" розповіли, що роботи з монтажу фонтана разом із благоустроєм території зайняли лише тиждень. На підприємстві запевняють, що провели аналіз води – вона відповідає усім нормам. Воду до питного фонтанчика постачатимуть переважно із підземних свердловин поблизу міста Стрий, тому львів'яни та гості міста мають змогу на площі Ринок напитися чистої артезіанської води. Відтепер сотні львів'ян та туристів, які гулятимуть центральною частиною міста, мають цілодобовий доступ до безкоштовної питної води.

У центрі Львова запрацював перший фонтан з питною водою

Міський голова Львова Андрій Садовий прокоментував появу першого такого фонтану.

"Відкрили перший питний фонтан у Львові — на площі Ринок. Одразу хочу відповісти на коментарі скептиків.

1. Вода в цьому фонтані — з підземних джерел наших свердловин поблизу міста Стрий, чиста артезіанська. Лабораторія "Львівводоканалу" перед запуском провела потрібні аналізи — вода відповідає усім нормам та стандартам.

2. Що надзвичайно важливо в умовах пандемії — люди, які питимуть тут воду, ніяк не контактуватимуть з краном — стійкий потік води дозволяє напитися без дотику.

3. Загалом в місті буде 5 таких питних фонтанчиків. Крім площі Ринок, на Митній, біля пам'ятника Шевченкові, Порохової вежі та Оперного театру. Загалом їхня вартість — 587 тисяч гривень, а не одного, як розказують хейтери".

перший фонтан з питною водою

"Сама концепція у місті не нова. Усі сучасні міста Європи розглядають можливість забезпечення безкоштовного доступу до питної води", — додав Роман Крушельницький, начальник відділу районних архітекторів, управління архітектури та урбаністики ЛМР.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: