fbpx
Сьогодні
16:30 30 Лип 2020

Україна докладе усіх зусиль, щоб компенсації Ірану за знищення літака "МАУ" були максимальними, - МЗС

Фото Reuters

У Києві в четвер розпочалися переговори за участю іранської делегації про компенсацію за знищення Іраном літака "Міжнародних авіаліній України" (МАУ).

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, наголосивши, що МЗС докладе всіх зусиль, щоб компенсації були максимальними, пише Інтерфакс-Україна.

"Сьогодні в Києві розпочалися перемовини щодо компенсації за збиття Іраном рейсу "Міжнародних авіаліній України" PS752 за участю іранської делегації. Ми довго добивалися початку переговорного процесу, і я вітаю, що справа зрештою зрушила з місця", – сказав він у відеозверненні, опублікованому у Facebook у четвер.

Кулеба зазначив, що "процес не буде легким, але ми працюємо на результат: досягнення справедливості".

"Українське МЗС докладе всіх зусиль, аби компенсації були максимальними. Це дозволить хоч трохи полегшити біль і горе рідних, у якому вони живуть уже понад півроку. Ми доб'ємося справедливості, хоч би скільки часу та зусиль це вартувало", – запевнив міністр.

Як повідомлялося, пасажирський літак Boeing 737-800 авіакомпанії "МАУ", який мав виконати рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, розбився в районі міжнародного аеропорту імені імама Хомейні в Тегерані відразу після зльоту вранці 8 січня. На борту перебували 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Усі вони загинули. Серед загиблих – 11 громадян України (зокрема дев'ять членів екіпажу), 82 громадянина Ірану, 63 – Канади, 10 – Швеції, 4 – Афганістану, по 3 – ФРН та Великої Британії. Іранська влада 11 січня визнала, що іранські військові помилково збили Boeing.

Пізніше командувач аерокосмічних сил Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР) Амір Алі Хаджізаде заявив, що бере на себе всю відповідальність за аварію українського літака.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: