fbpx
Сьогодні
20:50 27 Лип 2020

У Кабміні розповіли, коли ЄС може знову відкрити кордони для українців

Динаміка захворюваності COVID-19 в Україні за останній час перевищує норми, прийнятні в Європі. Саме тому кордони ЄС для українців ще закриті.

Про це в інтерв'ю сайту "Сьогодні" сказала віце-прем'єр з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

До того ж світ в очікуванні другої хвилі коронавірусу. Саме тому про відновлення активного діалогу України з ЄС про відкриття кордонів можна говорити з вересня.

"Думаю, з вересня можна буде говорити про більш активний діалог, оскільки весь світ в очікуванні потенційної другої хвилі сплеску коронавірусу. Є свобода пересування всередині Шенгену. Там статистичні показники дійсно дуже різні. У деяких країнах вони навіть вищі, ніж в Україні. Але коли мова йде про в'їзд на територію ЄС з третіх країн, рекомендації Єврокомісії дуже жорсткі. Але тут треба сказати, що це не політичне, а суто епідеміологічне питання", – сказала Стефанішина.

При цьому віце-прем'єр підкреслила, що безвіз – це політичне рішення і до нього питань немає. До того ж, згідно з рекомендаціями Єврокомісії, кожна країна-член ЄС може ухвалювати рішення стосовно перетинання її кордонів окремо, і це питання часу для громадян окремих країн.

"Тому потужна робота ведеться на дипломатичному фронті. Позитивно сприймається країнами-ЄС та іншими країнами, які вже відкрили доступ до пересування, що в Україні один з найнижчих рівнів смертності від коронавірусу. Це дуже важливий індикатор, це значает, що в Україні карантинні методи діють і лікування ефективне", – підсумувала віце-прем'єр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: