fbpx
Сьогодні
16:06 23 Лип 2020

Голова Центру протидії корупції прокоментував підпал свого будинку

Фото: ukrinform.ua

Голова Центру протидії корупції (ЦПК) Віталій Шабунін повідомив, що його будинок, у якому в четвер сталася пожежа, не був застрахований.

Про це він повідомив на брифінгу біля цього будинку, повідомляє Укрінформ.

«Ні, моя помилка. Я якраз у цьому році майже розрахувався з боргами, і це був наступний етап. От тільки віддав би борг за машину, і була б ця страховка, ми трохи не встигли», – сказав він.

Шабунін повідомив, що найдорожче, що будувалося по будинку – це утеплення даху, і воно вигоріло. Він уточнив, що будинок не повністю знищений, і треба робити ремонт.

Говорячи про те, хто міг би за цим стояти, Шабунін зазначив, що «у нас, у ЦПК, список «друзів» дуже довгий».

Він уточнив, що дуже переживав, бо недалеко від входу знаходиться котельня з газовим котлом, і газове обладнання, «і вся історія могла скінчитися набагато неприємніше, якби не сусідка, яка це все побачила».

На запитання, де він буде тепер жити, активіст відмітив, що має багато друзів, «десь приймуть».

«В мене зараз дружина не тут з дітьми, слава Богу, а батьків десь поселимо», – уточнив він.

Також Шабунін показав журналістам, як виглядає його будинок після пожежі.

Захист активіста Віталія Шабуніна вимагатиме змінити підслідність провадження щодо пожежі в будинку активіста з поліції на інший слідчий орган.

Про це на брифінгу повідомила адвокат Шабуніна Олена Щербан.

«Ми будемо вимагати зміни підслідності цієї справи, бо вважаємо, що поліція не може її проводити… Всі ці люди (поліція, ДСНС – ред.) перебувають під впливом міністра Авакова, який керує цими структурами, і вважаємо, що він зможе впливати на цю історію і робити так, що докази будуть зникати», – сказала Щербан.

Сам Шабунін повідомив, що особисто двічі просив і ДСНС, і поліцію не розпочинати слідчі дії без його участі, але слідчі дії таки розпочалися на місці події без його участі.

«Ми просили не розпочинати слідчі дії без нашої участі, але всі ці дії починалися без нас, і все, що вилучалося, вилучалося без нас», – зазначила Щербан.

Водночас ні Шабунін, ні Щербан не уточнили, який слідчий орган, на їх думку, має розслідувати це провадження.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: