fbpx
Сьогодні
19:44 22 Лип 2020

У Зеленського розповіли, як рятували заручників у Луцьку

При звільненні заручників у Луцьку силовики розглядали сценарії штурму автобуса і використання снайперів.

Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" розповів заступник голови Офісу президента Володимира Зеленського Кирило Тимошенко.

"Ми до останнього не розуміли, що відбуватиметься, чи є спільники у цього терориста. Саме тому СБУ так відпрацьовувала. Поки не зайшла "Альфа" в автобус і не була команда від СБУ, що все безпечно, можна підходити, ми не знали, чи добре все пройде ", – заявив Тимошенко.

За його словами, операція зі звільнення людей проходила під керівництвом СБУ спільно з МВС.

"Були різні варіанти розвитку ситуації. Ці 10 годин ми не просто сиділи та чекали, коли він виходитиме на зв'язок з президентом. Були варіанти штурму, терорист вимагав присутності журналістів, і розглядалося, що співробітники СБУ підійдуть до нього переодягненими журналістами. Відпрацьовувалися варіанти снайперів, але терорист не підходив до вікон. Саме тому СБУ використала дрон, щоб відволікти його, і він підійшов до вікна. Також психологи СБУ телефонували йому від імені журналістів, щоб його розговорити", – сказав заступник голови ОП.

Тимошенко також зазначив, що президент ухвалив вірне рішення про вихід на зв'язок зі злочинцем, "адже це рішення, яке потрібно приймати тут і зараз".

"Якщо, не дай Бог, президент не виходить на зв'язок – і вибухає автобус … З іншого боку, президент виходить на зв'язок, але це, як пишуть аналітики, може викликати шквал того, що будуть і далі такі ситуації. Думаю, що їх не буде", – додав він.

Раніше в Офісі генпрокурора заявили, що повідомлено про підозру чоловікові, який у вівторок, 21 липня, в Луцьку захопив автобус з пасажирами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: