fbpx
Сьогодні
15:25 21 Лип 2020

Депутати ухвалили законопроект про роздільне збирання та переробку сміття

Верховна Рада ухвалила першому читанні законопроект № 2207-1-д. Він запроваджує такі ж самі правила поводження з побутовими відходами, як і в розвинених країнах Європи.

Відтепер замість того, аби створювати нові сміттєзвалища, ми зможемо переробляти сміття і  заробляти на ньому.

У законопроекті йдеться про розгортання муніципального роздільного збирання відходів, створення прозорих умов для залучення інвестицій на побудову сміттєпереробних об'єктів тощо.

Окрім того, запроваджується розширена відповідальність виробника. Так, роздільне збирання, перевезення та контроль таких відходів, як упаковка, електричне та електронне обладнання, батарейки і акумулятори, транспортні засоби, мастила (оливи), шини, текстиль тощо у складі побутових відходів фінансуватимуться не за рахунок тарифу для населення, а за рахунок внесків від виробників продукції.

"Де зміни стануть позитивними:

  • економіка – створення стимулів для залучення інвестицій у переробку сміття, що вважається вигідним і прибутковим бізнесом;
  • довкілля – новий рівень екологічної безпеки, вирішення питання сміттєзвалищ, які забруднюють воду і ґрунти;
  • населення – буде створено нові робочі місця, на вулицях поменшає сміття, тож матимемо менше ризиків для здоров'я" – пишуть у пресслужбі "Слуги народу".

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: