fbpx
Сьогодні
10:31 20 Лип 2020

Зеленський про справу Шеремета: Обов’язок держави - зробити все, щоб у суді українці побачили справжніх убивць

Фото: ОПУ

Президент України Володимир Зеленський прокоментував четверті роковини вбивства журналіста Павла Шеремета.

"Сьогодні четверта річниця з дня вбивства Павла Шеремета.

У Білорусі, Росії та Україні він стояв за цінності демократії, права та свободи людини. Насамперед – за право громадянина на вільну думку та слово. Та за обов'язок влади бути чесною, прозорою й відповідальною перед громадянами.

У нього ніколи не змогли б відібрати свободу, тому замовники вирішили відібрати життя. Його зухвале вбивство – втрата для всіх незалежних медіа та журналістів.

А ще цей злочин – ганьба для України.

Справа Павла Шеремета перебуває під пильною увагою та контролем всього українського суспільства.

Йому потрібні чіткі відповіді та переконливі, беззаперечні докази.

Обов'язок держави та правоохоронних органів – зробити все, щоб у суді українці та весь цивілізований світ побачили справжніх убивць Павла Шеремета. А згодом – справжніх організаторів і замовників цього злочину.

Як би важко не було знайти правду. Скільки б зусиль і часу це не забрало.

Павло Шеремет – скорбота, пам'ять, правосуддя", – написав президент.

Раніше Президент Володимир Зеленський на пресконференції говорив, що Аваков несе відповідальність, зокрема, за результат у справі Шеремета.

Нагадаємо, що слідство підозрює у вбивстві лікаря й волонтера Юлію Кузьменко, медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь та ветерана АТО Андрія Антоненка.

13 липня Київський апеляційний суд пом'якшив запобіжний захід Яні Дугарь — їй дозволили зняти електронний браслет і територіальні обмеження по пересуванню.

16 липня Печерський районний суд Києва продовжив покладені на Дугарь обов'язки, проте виключив з переліку свідків, з якими їй не можна спілкуватися, військовослужбовців, з котрими Яна проходить службу.

Кузьменко й Антоненко наразі перебувають у СІЗО.

17 липня Печерський райсуд Києва ухвалив обмежити для усіх підозрюваних і їх захисту строки ознайомлення з матеріалами кримінального провадження щодо вбивства Шеремета до 14 серпня.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: