fbpx
Сьогодні
22:28 19 Лип 2020

У Кам’янці-Подільському будуватимуть сміттєпереробний завод: що відомо

У Кам'янці-Подільському будуватимуть сміттєпереробний завод, потужністю 56 тисяч тонн відходів на рік. Енергетичний комплекс перетворюватиме сміття на теплову та електричну енергію.

Про це повідомляє місцеве видання "Є".

Інвестору ТОВ «Нове будівництво та реконструкція» вже виділили в оренду земельну ділянку на вулиці Нігинське шосе, що розташована поблизу полігону твердих побутових відходів.

Кам'янець-Подільський продукує щороку приблизно 36 тисяч тонн сміття. Згідно з проєктом, завод зможе переробляти до 96 відсотків місцевих побутових відходів.

Тут діятиме сортувальний цех, де розподілятимуть відходи на фракції. Наприклад, відділятимуть цінну вторинну сировину від решти сміття, яке йтиме на переробку. З останнього виготовлятимуть РДФ-паливо. Його спалюватимуть на енергетичному комплексі, де генеруватимуть теплову та електричну енергію.

Як зауважили в міській раді, створення в місті такого комплексу не лише допоможе розв'язати проблему накопичення побутових відходів, а й дозволить генерувати електроенергію та створити нові робочі місця.

За попередніми планами, комплекс зможуть відкрити вже наприкінці 2021 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: