fbpx
Сьогодні
08:41 19 Лип 2020

Дві спроби підняти з мілини танкер Delfi завершились невдало

Дві спроби фахівців компанії Smart Marine Concept підняти з мілини й поставити на кіль аварійний танкер Delfi біля узбережжя Одеси виявилися безуспішними — обірвався трос одного з двох буксирів при спробі підняти судно.

Про це повідомляє пресслужба Державної екологічної інспекції в Одеській області у Facebook.

«Сьогодні зранку були проведені всі підготовчі роботи для початку евакуації судна Delfi. На жаль, дві перші спроби виявилися безуспішними через слабкі троси, один з яких обірвався», — йдеться у повідомленні.

В Держекоінспекції уточнили, що у неділю, 19 липня, очікують на третю спробу.

Зазначається, що інспектори Державної екологічної інспекції в Одеській області контролюють процес підняття танкера через ймовірність забруднення морської води в районі робіт з ліквідації наслідків морської аварії.

Сьогодні з ранку були проведені всі підготовчі роботи для початку евакуації судна Делфі. На жаль, дві перші спроби…

Posted by Державна екологічна інспекція в Одеській області on Saturday, July 18, 2020

За словами голови Одеської облдержадміністрації Максима Куцого, фахівцям компанії Smart Marine Concept необхідно довести нахил танкера до 45 градусів, поставити його на кіль і потім прибрати з пляжу. Представники судновласника запевнили, що після підняття танкера їм знадобиться два тижні, щоб відбуксирувати його на місце майбутньої дислокації.

В пресслужбі Одеської мерії зазначили, що фахівцями міського КУ Рятувально-водолазна служба судно огороджено бонами для запобігання розливу нафтопродуктів. Рятувальники закріпили швартувальні й буксирувальні кінці. Працює водолазна група. Залучено три плавзасоби рятувальної служби та 12 співробітників.

В районі робіт на пляжі чергує поліція і військовослужбовці Нацгвардії.

Як повідомлялося раніше, вчора з 6 ранку проводилися роботи з підняття затонулого танкера Delfi. Близько 15:00 під час спроби смикнути танкер в одного з буксирів порвався канат.

Роботи з підйому Delfi повинні завершитися до 20 липня.

Нагадаємо, 20 листопада 2019 року танкер Delfi подав сигнал про те, що зазнає аварії з неробочим двигуном. 22 листопада танкер сів на мілину біля пляжу Дельфін в Одесі. Членів екіпажу, що були на борту, евакуювали рятувальники.

Корпус танкера отримав пошкодження під час зіткнення з хвилеломом. Рівень забруднення від нафтопродуктів, що вилилися з танкера, перевищував норму в 157 разів.

Після корабельної аварії з танкера сталося кілька розливів палива. Тому купатися в морі поблизу танкера було заборонено. Востаннє про витік палива повідомлялося 15 липня.

Власник судна мав до 31 березня 2020 року вжити заходів для підйому і видалення затонулого танкера з акваторії Одеського морського порту. 1 квітня справу взяла під контроль генпрокурор.

22 червня прокуратура Одеської області розпочала кримінальне провадження за фактом невжиття заходів щодо ліквідації наслідків екологічного забруднення морської води нафтопродуктами в місці аварійного перебування судна Delfi (Ч.1 ст. 237 КК України).

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: